IZMAIŅAS PAPILDLAIKA IZSPĒLES KĀRTĪBĀ UN NOLIKUMĀ
09.09.2017

Sekojot inovitātēm profesionālā hokeja noteikumos , šosezon arī OLYBET EHL laukumos mainīsim pēcspēles metienu formātu uz spēli papildlaika formātā 3:3. Tā kā amatieru hokeja laiks ir ierobežots - viena astronomiskā stunda, tad mums ir nepieciešami papildus noteikumi un skaidrojumi šim formātam, lai pielāgotu to mūsu Entuziastu vajadzībām!

 

7. sezonas izmaiņas 3 periodā:

 

A)  30. sekunžu pārtraukumu komanda nedrīkst pieprasīt mazāk kā 10 minūtes līdz ledus laika beigām. Tikai spēles sekretariāta tiesnesis fiksē precīzo spēles laiku 12x12x12 - 36.min, tāpat kā iepriekšējās divās sezonās EHL spēles laiks ir precīzi 36.min, ja pat līdz ledus laika beigām ir atlicis laiks, spēles beigu signāls ir 36. spēles minūtē, vai ledus laika stundas beigās.

 

B)  7.min pirms ledus beigām vai pēc 36 minūtēm spēles pie neizšķirta rezultāta vai, ja tas tiek izlīdzināts pēdējo 7.min laikā, spēli tiek turpināta 3x3 spēlētāju formātā līdz gūtiem vārtiem vai līdz ledus laika beigām, kuru fiksē spēles sekretariāta tiesnesis ( nevis halles sienas pulkstenis, vai ledus mašīna).

Spēles 3x3 formātu spēlēsim pie jebkura atlikušā laika līdz ledus laika beigām, ja komandas 3x3 formātā vārtus negūst un ledus laiks ir beidzies, kā jau ierasts, tiek fiksēts neizšķirts rezultāts un katrai komandai tabulā tiek piešķirts viens punkts.Atgādinam, ka par uzvaru pamatlaikā komanda iegūst 3p, par uzvaru papildlaikā uzvarētāju komanda iegūst 2p, zaudētāji 1p, pie neizšķirta rezultāta, komandām ir katrai pa 1p


C) Ja 3x3 formāta spēles laikā tiek saņemts sods par noteikumu pārkāpumu, komanda paliek TRĪS spēlētāju sastāvā, bet pretinieku komanda tiek papildināta ar vienu vai diviem spēlētājiem laukumā, atkarībā no tā, cik spēlētāji izcieš pārkāpumu. Noraidījumam beidzoties, spēlētājs nāk laukumā un spēle līdz svilpei turpinās 4:4 vai 5:5 formātā.


D) Playoff izspēles kārtība paliek nemainīga.

 

Veiksmīgu septīto sezonu! Ar cieņu, Jūsu Entuziastu komanda!


Izmainītie punkti nolikumā - 

1) Ja līdz ledus laika beigām ir palikušas mazāk par 10 minūtēm, komanda nedrīkst pieprasīt 30 sekunžu pārtraukumu.

2) 4.7.1 Regulārā sezona : Ja 7 minūtes pirms ledus laika beigām rezultāts uz tablo ir neizšķirts, tad komandas spēlē papildlaiku  pret  formātā līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem.  Ja netiek noteikts uzvarētājs, tad tiek fiksēts spēles neizšķirts rezultāts.
3) 4.7.2   Izslēgšanas spēles : ja 7 minūtes pirms ledus laika beigām rezultāts uz tablo ir neizšķirts, tad komandām ir jāmet pēcspēles metieni (SO).  Pēcspēles metienu sērija no trīs metieniem, kurus izpilda trīs dažādi spēlētāji. Ja arī tad vēl nav noskaidrots uzvarētājs, tad turpina izpildīt soda metienus (jebkurš no komandas spēlētājiem) līdz „pirmajai kļūdai“.

ORGANIZATORISKIE JAUTĀJUMI:

  • Jānis Puriņš (finanses un organizācija)
    27033996
    janis@entuziasti.lv
  • Roberts Pļāvējs (reklāma,mārketings un organizācija)
    28881115
    roberts@entuziasti.lv
  • Haralds Apinis (dizains un organizācija)
    29359757
    haralds@entuziasti.lv

GALVENAIS TIESNESIS:

Ainars Bitens (turnīra tehniskā organizācija un kalendārs)
29285886
ainars@entuziasti.lv

DIZAINS (komandu formas un logo)

  • Haralds Apinis - 29359757
    haralds@entuziasti.lv

FOTO UN VIDEO DEPARTAMENTS

  • Maris Greiers (mediju centra vadītājs)
    26565739
    greiers@entuziasti.lv